Innovaattorit: Looped Water System for Earth Friendly suihku

- Dec 27, 2018-

Kun hän työskenteli Nasan kanssa akateemisen hankkeen parissa, ruotsalainen teollisuussuunnittelija Mehrdad Mahdjoubi tajusi, että avaruuden ja maan kestävyyden välillä voi olla yhtäläisyyksiä. Välilyönnit edellyttivät, että veden elintärkeää resurssia käytettiin mahdollisimman tehokkaasti. Vettä olisi myös käytettävä näin kotona, hän ajatteli.

Avaruusjärjestön kokemusten innoittamana Mahdjoubi loi suihkujärjestelmän, joka käyttää samaa vettä ympyräsilmukassa, kun taas kaksi suodatinta ottaa pois epäpuhtaudet kiertäessään.

Tämä tulevaisuuden suihku, Orbital Systems, voi toimia viiden litran vedellä. Vesi kiertää jatkuvasti 10 minuuttia tai keskimäärin suihkun aikaa - säästää myös energiaa.

”Syy siihen, että teemme sen toimimaan kestävällä tavalla avaruudessa, on se, että meidän on tehtävä se,” ruotsalainen teollinen suunnittelija sanoi. "Entä jos yritämme samoja asioita maapallolla… [jos] talo oli kuin avaruuskapseli, miten me menisimme sen eteen? Kestävin elämäntapa on se, mitä meillä on äärimmäisissä ympäristöissä, ja se voi olla avaruudessa tai sukellusveneessä, jossa sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin todella huolehtia resursseistasi. ”
Mahdjoubi totesi, että vaikka vettä on käytetty WC: ssä ja pesukoneissa, sama ei koske suihkua. ”Teknologiaa muuttamatta näyttäisimme vain lämmittävän vettä ja asettamalla sen alas viemäriin”, hän sanoi. Ruotsissa, jossa yritys perustuu, keskimääräinen suihku säteilee 15 litraa vettä minuutissa. 10 minuutin suihkussa tämä on 150 litraa, hän sanoi.

Orbital Systems-suihku alkaa viiden litran vedestä ja lisää enemmän, jos jotkut roiskuvat ulos tai suodattimet poistuvat järjestelmästä.

Vesi pumpataan ensin kahden suodattimen läpi, joista toinen ottaa suurempia hiukkasia, kuten hiekkaa, ihoa ja pölyä, ja sitten hienompaa suodatinta bakteerien, virusten ja veren uuttamiseksi.

Sieltä vesi kulkee lämmittimen läpi, joka hillitsee lämpötilaa, joka asetetaan pyörän ohjauksella, jonka käyttäjä voi vaihtaa kuumasta kylmään. Sitten vesi poistuu suihkutussuuttimesta normaalisti.

Mainos

Mutta kun vesi valuu viemäriin, se kulkee anturin läpi, joka analysoi sen. Jos se on saastunut, anturi tunnistaa tämän ja korvaa veden.

Yhtiö sanoo, että vesi virtaa nopeudella 20 litraa minuutissa verrattuna perinteisiin suihkuihin, jotka tyypillisesti vaihtelevat välillä 7–12 litraa minuutissa.

Suihku vie vettä verkkovirrasta, kunnes se havaitsee, että on tarpeeksi mennä jatkuvaan silmukkaan, sanoi Mahdjoubi. ”Vaikka vesi on puhdas, se huuhdeltaisimme aina ennen seuraavaa käyttäjää. Verrattaessa sitä kylpytynnyriin, jossa istut omassa liallisessasi monta minuuttia, tämä on hygieenisempää. Kun seisot yhden suihkun edessä, unohdat, että vesi kierrätetään. Se on kaikkein huomaamattomin asia. ”

Suihkuyksikkö voidaan asentaa joko lattiaan integroiduksi järjestelmäksi tai itsenäiseksi lasi-seinätilaksi. Ensimmäiset yksiköt toimitettiin joulukuussa suurimman osan myynnistä kaupallisille asiakkaille, kuten kuntosaleille, asuinrakennuksille, uima-altaille ja ruotsalaisille sotilaille. Hoitokodit ja sairaalat ovat myös ostaneet ne, sanoi Mahdjoubi suodatinjärjestelmän vuoksi.

"Ei siksi, että he todella haluavat säästää paljon vettä, mutta koska voit taata, että vesi on puhdas ja vapaa Legionnairien taudista, koska se on aina suodatettu."

Mainos

Kuinka paljon rahaa säästetään riippuu veden ja energian kustannuksista ja kuinka usein suihkua käytetään, hän sanoi. Yhtiö väittää, että Yhdistyneen kuningaskunnan koti voi säästää 1100 euroa vuodessa olettaen, että neljä suihkua otetaan yhdeksän minuutin kestäväksi päiväksi.

Tämä on suihkun hinta. Kahden asuinrakennuksen, jossa suihku on integroitu kylpyhuoneen lattiaan, halvempi maksaa 3 300 puntaa, kun taas erillinen hytti maksaa 4 100 puntaa.

Myynnin kasvun myötä Mahdjoubi sanoi, että hinta laskisi alle 2 000 puntaa kolmen vuoden aikana. "Sanoisin, että olemme jatkuvasti menossa hinnan alenemiseen, mutta meidän on aloitettava, missä markkinat voivat varaa siihen, ja siksi meillä on nyt tämä palkkio ja kaupallinen painopiste," hän sanoi.

Perheen pitäisi kuluttaa keskimäärin noin 110 puntaa vuodessa, kun ne korvaavat puhdistuskapselit.

Toistaiseksi satoja suihkuja oli myyty, sanoi Mahdjoubi, ja Tanskasta oli erityisen kiinnostunut (yksi EU: n korkeimmista vesihinnoista) ja Kaliforniassa, jossa viime vuosina on ollut pysyviä kuivuutta.

6041019