ZHONGOU toivotan teille hyvää kiitospäivää

- Nov 26, 2020-

Kiitospäivä on todellakin amerikkalainen kansallispäivistä Yhdysvalloissa ja liittyy läheisimmin maan varhaisimpaan historiaan.


Vuonna 1620 siirtokunnat eli pyhiinvaeltajat purjehtivat Amerikkaan toukokuun kukalla etsimällä paikkaa, jossa heillä olisi palvonnan vapaus. Kärsimättömän kahden kuukauden matkan jälkeen he laskeutuivat jäiseen marraskuuhun, mikä on nyt Plymouth, Massachusetts.


Ensimmäisen talvensa aikana yli puolet uudisasukkaista kuoli nälkään tai epidemioihin. Selviytyneet alkoivat kylvää ensimmäisellä keväällä. Koko kesän he odottivat satoja suurella ahdistuksella tietäen, että heidän elämänsä ja siirtokunnan tulevaisuus riippuvat tulevasta sadosta. Lopuksi pellot tuottivat satoa, joka oli rikkaampi kuin odotukset. Ja siksi päätettiin vahvistaa kiitospäivä Herralle. Vuosia myöhemmin Yhdysvaltain presidentti julisti marraskuun neljännen torstain joka vuosi kiitospäiväksi. Kiitospäivän juhlaa on pidetty tuossa päivässä tähän päivään asti.


Kiitospäivän juhlan malli ei ole koskaan muuttunut vuosien varrella. Suuri perheillallinen on suunniteltu kuukausia eteenpäin. Ruokapöydältä ihmiset löytävät omenoita, appelsiineja, kastanjoita, saksanpähkinöitä ja viinirypäleitä. Siellä on luumupuuroa, jauhelihapiirakkaa, muita ruokalajikkeita sekä karpalomehua ja kurpitsaa. Paras ja houkuttelevin niistä on paistettua kalkkunaa ja kurpitsa-piirakkaa. Ne ovat olleet kiitospäivän perinteisin ja suosikki ruoka vuosien varrella.


Tänään kiitospäivä on jokaisessa mielessä kansallinen vuosiloma, johon kaikentyyppiset uskonnot ja taustat omaavat amerikkalaiset ilmaisevat kiitoksensa vuoden palkkiosta ja kunnioittavasti pyytävät jatkuvia siunauksia.image